www.TimeTrek.nl

 
       Startpagina   Muziek   Artiesten   Labels   Playlists   Weekthema's

25 december 2005

 

Op zondag 25 december is het programma Time Trek geheel in kerstsfeer. Er bestaat geen echte Kerst New Age muziek. Maar er zijn wel New Age A artiesten die bekende of onbekende nummers bewerken in een rustige, ontspannen stijl. En er zij ook artiesten die nieuwe muziek componeren die heel goed bij de kerstdagen past. Kortom, een uur lang genieten van ontspannende kerstmuziek.

18 december 2005

 

Op zondag 18 december is het programma Time Trek gewijd aan de CD "Portriat of a Waterfall" van de Australische pianiste en componiste Fiona Joy Hawkins. Het is een album vol pianomuziek met orkestrale begeiding. Het is muziek om heerlijk bij weg te dromen. Het is muziek die de geest tot rust brengt. De muziek laat de luisteraar wegdwalen in mooie, thematische melodieën. En toch ook is het geen muziek die maar voortkabbelt. De composities zitten vol drama, en daar speelt de orkestrale begeleiding een belangrijke rol bij.

11 december 2005

 

Op zondag 11 december is het programma Time Trek gewijd aan de CD "Kindle a Flame" van de Amerikaanse groep Mystic Harmony. Die bestaat uit drie damens: Mary Anne Brundage, Janet Booth en Janice Mawson. Ze spelen een sooft folk-muziek die gemengd is met Keltische invloeden. Ze gaan vaak uit van traditionele melodieën en voegen daar nieuwe teksten aan toe.En zo hopen ze muziek te maken die de luisteraar troost en inspiratie biedt.

4 december 2005

 

Op zondag 4 december is het programma Time Trek gewijd aan de CD "Amarantine" van de Ierse zangeres Enya.Amarantine" is opgenomen in Ierland. Enya is daar twee jaar me bezig geweest. En deed ze met haar twee trouwe partners. Dat zijn producer/arrangeur Nicky Ryan en tekstschrijfster Roma Ryan. Het is weer een CD geworden in de bekende stijl van Enya. Mooie, rustige muziek die een oase van rust vormt in deze hectische wereld.

27 november 2005

 

Op zondag 4 december is het programma Time Trek gewijd aan de CD "Open Secret" van de Engelse New Age artiest Asher Quinn. Hij is al vele jaren actief in de wereld van de New Age muziek. Hij heeft heel veel muziek uitgebracht op het bekende Engelse label New World Music. Maar vorig jaar heeft hij gebroken met dat label. En nu brengt hij zijn muziek uit onder zijn eigen label Good Heart Records. Daarmee is hij eigenlijk een nieuw muzikaal leven gestart.Hij heeft een keuze gemaakt uit zijn beste nummers, die opnieuw bewerkt en uitgebracht. Een van die verzamel-CD's is Open Secret.

20 november 2005

 

Op zondag 20 november is het programma Time Trek gewijd aan de CD "Parallel Dreams" van de Canadese zangeres Loreena McKennitt. Ieder stuk op het album bevat een droom. Loreena McKennitt zegt daarover:"Dromen zijn niet alleen een gids in een fantasiewereld, maar ook een middel waarmee we ons bewustzijn en onderbewustzijn, het realistische en het surrealistische, het machtige en het ontastbare kunnen integreren.

13 november 2005

 

Op zondag 13 november is het programma Time Trek gewijd aan de CD "Christmas in Carolina" van de Amerikaans New Age artiest Bill Leslie. Ja, de kerst-CD's beginnen al binnen te stromen. En dat geldt ook voor New Age Muziek. Christmas in Carolina is voor een deel ook een kerst-CD. Maar er staan ook andere nummers op, die een meer winters karakter hebben. En die stukken kunnen best wel in november worden gedraaid.

6 november 2005

 

Op zondag 6 november is het programma Time Trek gewijd aan de CD "New Beginnings" van de Engelse New Age artiest Paul Anthony Adams. Het album heeft niet een bepaald thema. Het is instrumentale muziekdie is voort gekomen uit persoonlijke herinneringen, reizen, een spirituele ervaringen van Paul Anthony Adams. Het is een veelzijdig album. Aan de enke kant is het gewoon simpele en aangename muziek om naar te luisteren. En aan de andere kant kan de muziek worden gebruikt bij meditatie en therapie.

30 oktober 2005

 

Op zondag 30 oktober is het programma Time Trek gewijd aan de CD "River of Life" van de IJslandse gitarist Fridrik Karlsson. Hij gaat er vanuit dat muziek en meditatie je kunnen helpen om jezlef te helen. Een muzikale meditatie brengt je als het ware in een andere wereld. Door je lichaam en je geest te ontspannen, kunnen helende krachten door de barrieres van je bewustzijn dringen, en je in contact brengen met het ware doel in je leven. De composities op deze CD River of Live zijn gemaakt om hierbij te helpen.

23 oktober 2005

 

Op zondag 23 oktober is geen CD-van-de-week, maar gewoon een uur lange lekkere ontspannende muziek van een aantal groten uit de wereld van de New Age muziek. Daarbij zijn Kitaro, Karunesh, John Kerr en Mike Rowland.

16 oktober 2005

 

Op zondag 16 oktober is het programma Time Trek gewijd aan de CD "Dust and Sand" van Amerikaans/Japanse slagwerkgroep On Ensemble. De groep bestaat uit vier mensen: Als eerste is daar Masato Baba. Hij is een zeer gerespecteerd Taiko-spleler. En misschien weet u het: een taiko is zo'n grote Japanse trommel. Kristofer Bergstrom is ook Taiko-speler. Maar daarnaast hij heeft traditionele Japanse dansen gestudeerd. Michelle Fuki is de enige dame in de groep. Zij is bekend om de innovatieve manier waarop zij dans en taiko met elkaar mengt. En tenslotte is er nog Shoji Kameda. Hij is een van de beste jonge taiko-spelers in Amerika.

9 oktober 2005

 

Op zondag 9 oktober is het programma Time Trek gewijd aan de CD "My new guitar" van de Canades gitarist Gerald Boy. Hij speelt klassieke gitaar. En hij componeert zelf gitaarmuziek. Zij stijl van spelen lijkt wel wat op die van Andres Segovia. Zijn uitgangspunt bij deze CD was dat het in deze snelle, hectische wereld vol spanning en stress soms even nodig is om gas terug te nemen. Om even tot rust tekomen. Daarbij kan rustige muziek helpen. Muziek die prettig is om naar te luisteren.

2 oktober 2005

 

Op zondag 2 oktober is het programma Time Trek gewijd aan de CD "Beyond the horizon" van de Engelse New Age artiest Patrick Kelly. Hij probeert met zijn muzikale composities een mystieke wereld op te roepen, waarin alles mogelijk is, waarin de verbeeldingskracht van de lusiteraar de enige grens is. Met zijn muziek probeert Patrick Kelly herinneringen en beelden op te roepen van warme tropische stranden, wonderbaarlijke ontdekkingen en een gevoel van welbehagen. En zo reist de luisteraar door verschillende gemoedstoestanden heen.

25 september 2005

 

Op zondag 25 september is het programma Time Trek gewijd aan de CD "Overcome" van de Amerikaanse pianist en componist David Nevue. Overcome is alweer zijn negende album. Hij heeft dit album geschreven om het verlies van zijn vader te verwerken. Die overleed in 2003 aan kanker. Maar het is geen droevig album geworden. Je moet het eerder zien als een getuigenis van het spirituele verwerkingsproces. Op het album staan vijf hymnes en lofzangen en nog 10 andere stukken.

18 september 2005

 

Op zondag 18 september is het programma Time Trek gewijd aan de CD "Releasedn" van de Amerokaanse trompetist Jeff Oster. Jeff Oster speelt al sinds zijn 8-ste jaar trompet. Maar het duurde meer dan 40 jaar om de muziek te creëren die op deze CD staat. Met zijn trompet and flugelhorn is het hem gelukt om de warme tonen te produceren die zijn gevoelens goed weergeven. Hij ziet zijn composities als een huwelijk tussen akoestische blaasinstrumenten en elektronische instrumenten.

11 september 2005

 

Op zondag 11 september is het programma Time Trek gewijd aan de CD "Open" van de Nederlandse New Age artiest Paul Vens. Paul Vens zingt tijdloze vertelliedjes met begeleiding van rustige, akoestische gitaarklanken en andere instrumenten. Je zou het een soort troubadourliedjes kunnen noemen. Paul Vens is echter ook een expert op het gebied van Tibetaanse klankschalen. En ook dat is in zijn muziek terug te horen.

4 september 2005

 

Op zondag 4 augustus is het programma Time Trek gewijd aan de CD "Living in Harmony" van de Schotse New Age artiest Brian Carter.Living in Harmony is de langverwachte opvolger van zijn album "Walking in Harmony" uit 2002. Brian Carter neemt ons met dit nieuwe album mee op een muzikale reis die ons leven moet verrijken.

28 augustus 2005

 

Op zondag 28 augustus is het programma Time Trek gewijd aan de CD "Spirit of Havana" van de Engelse groep Kargo.De groep bestaat James Diplock en Mat McLean. Op het album Spirit of Havana proberen ze het kleurrijke leven in de Cubaanse hoofdstad Havana in muziek te vangen. Dat doen ze met eigen composities die een mix zijn van energieke, Zuid-Amerikaanse ritmes en rustige elementen uit de New Age muziek. En zo is een zeer luisterbare CD ontstaan.

21 augustus 2005

 

Op zondag 21 augustus is het programma Time Trek gewijd aan de CD "Vacuuming the Forest" van de Amerikaanse artiest Amilcar. In dit project heeft Amilcar zijn eigen composities op subtiele wijze gemeng met geluiden uit de natuur. Het zijn natuuropnamen die hij zelf over de gehele wereld heeft gemaakt. Het gaat daarbij om wind, water, vogels en krekels. Met zijn muziek probeert Amilcar zijn luisteraars te inspireren en te ontspannen.

14 augustus 2005

 

Op zondag 14 augustus is het programma Time Trek gewijd aan de CD "The Book of Secrets" van de Canadese artieste Loreena McKennit. Haar inspiratie voor deze CD haalde ze uit haar studie van de Kelten. Die Kelten hebben zich in de bloeitijd van hun geschiedenis over heel Europa verspreid. Loreena McKennit was onder de indruk van de reislust. Dat vindt je overal in haar composities terug. De CD heeft een motto mee gekregen. Dat is afkomstig van een uitspraak van de Chinese wijsgeer Lao Tse: "Een goede reiziger heeft geen vaste plannen, en is niet van plan ergens aan te komen".

7 augustus 2005

Op zondag 7 augustus is het programma Time Trek gewijd aan de CD "Place in My Heart". En dat is gemaakt door de Amerikaanse pianist en componist Jim Wilson. Het is een album voor romantische piano-composities. Alle muziek is gecomponeerd door Jim Wilson zelf. Hij speelt er ook bij op de piano. En bij sommige nummers zingt hij er ook nog bij. Jim Wilson ziet deze CD als een soort eerbetoon aan mensen en plaatsen in de wereld die in zijn leven belangrijk voor hem zijn geweest. Hij heeft zich op de CD omringd door een groep goede musici. En zo is een aangenaam en ontspannen album ontstaan.

31 juli 2005

 

Op zondag 31 juli wordt in Time Trek aandacht besteed aan de CD "Across the Mountains of the Moon" van de Nederlandse artiest Coen Bais. Dat is een al wat oudere CD van hem uit 1991. Je kunt de muziek van deze ingetogen componist en toetsenist heel goed New Age muziek noemen. Maar hij zelf wil met zijn werk niet graag in een vakje worden geduwd. Coen Bais bracht in 10 jaar tijd zeven CD's uit en dit is één daarvan.

24 juli 2005

 

Op zondag 24 juli is het programma Time Trek gewijd aan de CD "Spring Symphonies" van de Amerikaanse componist Brian Crain. Op de CD staan twee korte symfoniën die door Brian Crain zelf zijn gecomponeerd en georkestreerd. En die twee symfoniën worden gescheiden door een piano-solo van hem.De muziek op deze CD wordt uitgevoerd door het Tsjechisch Philharmonisch Kamerorkest onder leiding van van dirigent Peter Vronsky. Het concert is in april van dit jaar opgenomen in Praag.

17 juli 2005

 

Op zondag 17 juli is het programma Time Trek geheel gewijd aan de Engelse New Age artiest Asher Quinn. Hij heeft net een nieuwe CD uitgebracht onder de titel "East of East" Een deel van de CD is opgenomen in Leiden. Tijdens de opnames is hij geïnterviewd. In het programma zijn delen uit dit interview te horen, afgewisseld met nummers van ouder zijn CD's en natuurlijk zijn nieuwste CD "East of East".

10 juli 2005

 

Op zondag 10 juli besteedt het programma Time Trek aandacht aan de CD "Grace in Stone" van de Amerikaanse groep Bragh Adair. De muziek van de groep Bragh Adair brengt je naar de mooie landschappen van Ierland en Schotland. De muziek is aan de ene kant rustgevend, maar aan de andere kant ook weer activeren. De melodieën zitten vol gratie, vrede en vreugde.De muziek is in de kern Keltisch maar je kunt er ook elementen in horen uit de jazz, folk en de kamermuziek.

3 juli 2005

 

Op zondag 3 juli besteedt het programma Time Trek aandacht aan de CD "Pools of Light" van de Amerikaanse componist en pianist Brian Kelly. Dit is het debut-album van Brian Kelly. Het bevat alleen maar eigen composities. En die worden in allerlei stijlen gespeeld, zoals jazz, klassiek en wereld muziek. Er staan twee stukken voor solo-piano op. De overige nummers worden gespeeld met keyboards, fluit en slagwerk.De stemming van de stukken is wisselend, van nadenkend, via vrolijk naar uitbundig. En daarmee wordt een ontspannen sfeer gecreëerd.

26 juni 2005

 

Op zondag 26 juni besteedt het programma Time Trek aandacht aan de CD "Impressions in Black and White" van de Amerikaanse pianist en componist Jeff Bjorck. Dat is al weer zijn derde album met piano-muziek. Voor twee eerdere CD's liet hij zich vooral inspireren door de natuur. Maar op dit derde album heeft hij zijn fantasie en verbeelding de vrij loop laten gaan. Sommige nummers zijn klam en ontspannende, terwijl andere wat sneller zijn en uitnodigen de volume-knop wat hoger te draaien. Het is wat meer activerende muziek.

19 juni 2005

 

Op zondag 19 juni besteedt het programma Time Trek aandacht aan de CD "Gaya of Wisdom" van de Nederlandse New Age artiest Guy Sweens. De muziek op het album vertelt het het verhaal van Boeddha. De muziek geeft aan de ene kant nieuwe energie, maar is ook bedachtzaam en spiritueel. En dat in een aangename combinatie met Oosterse fluiten,sitar, dulcimer, koto, stemmen uit India, slaginstrumenten en veel meer. Een heerlijk album.

12 juni 2005

 

Op zondag 12 juni besteedt het programma Time Trek aandacht aan de CD "Protected by Angels" van de Engelse New Age artiest Stephen Rhodes. Het album staat vol melodieën die de luisteraars omgeven met warme wolken van muzikaal welzijn. Of je nu een intens geloof hebt in het bestaan van engelen, of dat je gewoon op zoek bent naar muziek die lichaam en ziel tot rust brengt, dan moet je dit album maar draaien. Het is mooie, aangename en ontspannende muziek.

5 juni 2005

 

Op zondag 5 juni besteedt het programma Time Trek aandacht aan de CD "Soulmates" van de Amerikaanse pianist René. Op de CD vertolkt hij een aantal klassieke, geliefde Broadway-melodieën. Maar dan wel met een New Age sausje er overheen. Hij mengt zijn piano-klanken met cello en lichte orkestrale begeleiding.

29 mei 2005

 

Op zondag 29 mei besteedt het programma Time Trek aandacht aan de CD "Postcards from Spain" van de Amerikaanse componiste Lesley Spencer. Dat is alweer haar 10-de album. Ze woont in Chicago en is freelance componist, musicus en producers. Al eerder maakte ze albums met een innovatieve mix van hedendaagse klassieke en latijns-amerikaanse muziek. Op deze CD Postcards from Spain werkt ze samen met het Latin Chamber Pop Ensemble & Orchestra. En daarin zitten musici die hun sporen in het verleden al hebben verdient.

22 mei 2005

 

Op zondag 22 mei besteedt het programma Time Trek aandacht aan de CD "The Other Live I Dream" van de Amerikaanse componist Timothy Crane. Hij is zijn heel leven al met muziek bezig geweest. Als pianist speelde hij veel mee in bands. En die speelden voornamelijk pop-muziek.De laatste twee jaar is Timothy Crane een andere weg ingeslagen. Hij componeert nu instrumentale muziek, en die neemt hij op samen met een orkest. Zijn eerste CD is nu uitgekomen, en die is dus getiteld The Other Life I Dream.

15 mei 2005

 

Op zondag 15 mei besteedt het programma Time Trek aandacht aan de gloednieuwe CD "The Best of Diane Arkenstone" van de Amerikaanse componiste Diane Arkenstone. Ze ziet dit album als een gelegenheid om opnieuw verliefd te worden op de worden op albums die ze de afgelopen jaren heeft uitgebracht. Ze ziet haar muzikale carriëre als een ontdekkingsreis. En dit is mooi moment om even terug te kijken. Maar niet alle nummers op de CD zijn al eerder uitgebracht. Er staan ook twee nieuwe stukken op de CD.

8 mei 2005

 

Op zondag 8 mei besteedt het programma Time Trek aandacht aan de gloednieuwe CD "Earth Songs" van de groep Secret Garden. De groep bestaat uit de Noorse toetsenist en componist Rolf Lovland en Ierse violiste Fionually Sherry. Het is een CD in dezelfde stijl als eerste CD's. U kent ze ongetwijfeld: Songs from a Secret Garden en White Stones. Het is mooie rustige, romantische muziek. En soms hoort u daar een vleugje keltisch in.

1 mei 2005

 

Op zondag 1 mei besteedt het programma Time Trek aandacht aan de CD "Jace Vëk Live with the Royal Sylvan Philharmonic" van de pianist Jace Vëk. De CD is een live registratie van het optreden van deze pianist met een uit 80 leden bestaan orkest.Voor zijn composities vindt hij inspiratie bij Bach, Beethoven, Chopin en Rachmaninov. Maar het resultaat ligt toch wat meer tegen de New Age muziek aan.

24 april 2005

 

Op zondag 24 april staat het programma Time Trek geheel in het teken van de muziek uit het verre oosten. We beginnen in Japan, steken dan over naar China en eindigen in Tibet. In de muziek zult u een rijks scala aan traditionele instrumenten horen, zoals de donderende Taiko drums, de meeslepende shakuhachi-fluit, ritmische boedistische gezangen en de meditatieve Koto harp.

17 april 2005

 

Op zondag 17 april begeeft het programma Time Trek zich in de wereld van de klassiek muziek. Mooie rustgevende muziek is niet alleen van deze nieuwe tijd. Er zijn vele klassieke stukken die uitstekend passen binnen het genre van de New Age muziek. Daarvan kunt u in dit uur een aantal mooie voorbeelden horen.

10 april 2005

 

Op zondag 10 april begeeft het programma Time Trek zich in de wereld van de Keltische muziek. U hoort een uur lang New Age muziek met een Keltisch tintje. Voor een deel zijn dat traditionele nummers uit Ierland of Schotland die opnieuw zijn bewerkt. Maar ook hoort u nieuwe composities die in Keltische stijl zijn gemaakt.

3 april 2005

 

Op zondag 3 april begeeft het programma Time Trek zich in de wereld van de mythen, sagen en de fanatasie. We hebben het over landen die misschien ooit wel hebben bestaan. Of misschien was het alleen maar fantasie. In ieder geval zijn deze verhalen een bron van inspiratie geweest voor diverse New Age componisten. We laten u vanavond horen waartoe dat heeft geleid. En dan hebben we het over Atlantis, de Midden Aarde, Lyonesse en Tir Na Noc.

27 maart 2005

 

Op zondag 27 maart wordt in het programma Time Trek aandacht besteed aan de CD "Mediterrane" van de Amerikaanse gitarist Johannes Linstead. Op dit album komen de Spaanse gitaar, de Griekse bouzouki en de zigeuner viool tot leven. Er zitten vurige composities bij vol passie, maar ook rustige, romatische stukken vol melancholie. Je zou de muziek van Johannes Linstead kunnen omschrijven als Nouveau Flamenco, een soort moderne versie van de flamenco.

20 maart 2005

 

Op zondag 20 maart wordt in het programma Time Trek aandacht besteed aan de CD "Journey to Eden" van de Amerikaanse violist Dov. Journey To Eden is zijn debut-album. De stijl zou je kunnen omschrijven als mystieke smooth jazz. Op de CD speelt DOV op hij op een 5-snarige electrische vioolen op een gewone akoestische viool. Daarmee weet hij ware klanken te produceren. Het album is gemaakt samen met de Duitse gitarist Nils.

13 maart 2005

 

Op zondag 13 maart wordt in het programma Time Trek aandacht besteed aan de CD "The Hunt" van de Amerikaanse groep Bragh Adair. Het album is uitgebracht in 2001. De muziek van Bragh Adair brengt je naar de mooie lanschappen van Ierland en Schotland. De muziek is aan de ene kant rustgevend, maar aan de andere kant ook weer opwindend. De melodieën zitten vol gratie, vrede en vreugde. De groep Bragh Adair speelt muziek die in de kern Keltisch is, maar je kunt er ook elementen uit de jazz, folk en de kamermuziek in terug vinden.

6 maart 2005

Op zondag 6 maart wordt in het programma Time Trek aandacht besteed aan de CD "Dream of Fairies and Angels" van de bekende Engelse NA artiest Mike Rowland. Hij zit nu 20 jaar in het vak. Ter gelegenheid daarvan heeft Oreade zijn mooiste composities bij elkaar gebracht op deze verzamel-CD. En de muziek is opnieuw gemixed, waarbij er harmonieuze klanken uit de natuur zijn toegevoegd. Het is een wonderschone CD geworden.

27 februari 2005

 

Op zondag 27 februari wordt in het programma Time Trek aandacht besteed aan de CD "Another Heaven" van Agnus Dei. Dat is de artiestennaam van de Oostenrijkse componist en musicus Gerald Krample. Het album Another Heaven is een verzamel-CD. Er staat werk op dat afkomstig is van vier eerdere albums van Agnus Dei: Gaia, Angelos, Merlyn en Lemuria. Agnus Dei bescrhijft zijn composities als hedendaagse instrumentale muziek, gebaseerd op piano-melodieën met een klassiek tintje.

20 februari 2005

 

Op zondag 20 februari wordt in het programma Time Trek aandacht besteed aan de CD "Shambhala Dance" van de Amerikaanse artieste Barbara Markay. De muziek op dit album kun je goed gebruiken als je wilt mediteren door te bewegen. De composities zijn een exotische reis door allerlei muziekculturen uit Spanje, het Midden-Oosten en Azië. Door die melodieën samen te brengen met krachtige ritmes uit de wereld-muziek, wordt een atmosfeer opgeroepen die aan de ene kant vol emotie zit en aan de andere kant meditatief kan werken.

13 februari 2005

 

Op zondag 13 februari wordt in het programma Time Trek aandacht besteed aan de CD "All One World" van de Amerikaanse pianiste en componiste Anne Trenning. ommige stukken zijn voor solo-piano, en bij andere stukken is er symfonische begeleiding aan toegevoegd. Het zijn tijdloze arrangementen waarin de voorliefde van Anne Trenning voor folk-muziek af en toe doorklinkt. Alle composities zijn gemaakt door Anne Trenning zelf.

6 februari 2005

 

Op zondag 6 februari wordt in het programma Time Trek aandacht besteed aan de CD "Hymns of the Celts" van het zangkoor Adoramus. Deze CD is net uitgekomen bij het Nederlandse muzieklabel Oreade. Op dat label wordt al jarenlang mooi NAM uitgebracht, van bijvoorbeeld artiesten als Karunesh en Mike Rowland. De CD "Hymns of the Celts" staat vol met traditionele en klassieke stukken uit de wereld van de Keltische muziek. De muziek is wel opnieuw gearrangeerd en wordt gezongeneen mannenkoor onder de naam Adoramus.

30 januari 2005

 

Op zondag 30 januari wordt in het programma Time Trek aandacht besteed aan de CD "Passionate Voice" van de Amerikaanse zangers Lisbeth Scott. Dat is haar vierde album zij werd bekend als solist in de bekende film "The Passion of the Christ" van Mel Gibson. Lisbeth Scott wordt geroemd vanwege haar stem die in de media "een ongelooflijk rijk instrument" wordt genoemd. "Passionate Voice" is een tapijt van klanken die op een positieve anier bijdragen tot ontspanning.

23 januari 2005

 

Op zondag 23 januari wordt in het programma Time Trek aandacht besteed aan de CD "Beckoning" van de Amerikaanse componist en musicus John Adorney. Dit debut-album dateert uit 1998. John Adorney speelt zelf cello, gitaar, keyboard en slagwerk. Andere musici voegen daar het geluid van diversse fluiten aan toe, zoals de bamboe-fluit en de dwarsfluit. Met intrigererende ritmes maakt hij mooie, inspirerende en frisse muziek.

16 januari 2005

 

Op zondag 16 januari wordt in het programma Time Trek aandacht besteed aan de CD "Chasing the Sun" van de Amerikaanse groep Montana Skies.De groep bestaat uit twee mensen: Jennifer en Jonathan Adams. Zij speelt cello en hij speelt gitaar. Aanvankelijke wilden ze samen klassieke muziek gaan spelen. Maar er was amper muziek voor cello en gitaar. Daarom begonnen ze zelf arrangementen te schrijven en composities te maken. Dit album is het resultaat van een rondreis, zowel op de weg als in de geest.

9 januari 2005

 

Op zondag 9 januari wordt in het programma Time Trek aandacht besteed aan de CD "Lullabye of Love" van de Canadese pianist en componist Evan Wish. Hij is een van de vele artiesten die proberen door te breken door met beperkte middelen een eigen opname uit te brengen. Hij heeft een uitgebreide opleiding in de klassiek muziek achter de rug. Die kennis en ervaring gebruikt hij om mooie piano-composities neer te zetten.

2 januari 2005

 

Op zondag 2 januari wordt in het programma Time Trek aandacht besteed aan de verzamel-CD Relaxation. Het album is uitgebracht door het label Windham Hill.Windham Hill is een legendarische naam in de wereld van de New Age Muziek. Het label ontstond al in 1976, als een soort toevluchtsoord voor artiesten die de stress and spanning van het dagelijks leven wilden ontvluchten. Het was een label dat muziek uitbracht die tot de geest sprak.

Thema's

Copyright (C) Jelke Bethlehem