www.TimeTrek.nl

 
       Startpagina   Muziek   Artiesten   Labels   Playlists   Weekthema's

27 december 2009

 

De uitzending van Time Trek op zondag 27 december 2009 is een speciale uitzending. In die uitzending wordt de mooiste muziek uit het afgelopen jaar gedraaid. Luisteraars hebben meegeholpen met het samenstellen van deze lijst. Ze hebben op deze website hun favoriete muziek geselecteerd. En zo is een top-10 van 2009 ontstaan..

20 december 2009

 

Op zondag 20 december is het programma Time Trek geheel in kerstsfeer. U kunt luisteren naar bekende en onbekende kerstmuziek in een new-age-jasje. Kortom, een uur lang genieten van ontspannende kerstmuziek.

13 december 2009

 

Op zondag 13 december besteedt Time Trek aandacht het album "And winter came" van de bekende Ierse zangeres Enya. Het is een album vol met aangename, winterse muziek. Het is net zoals alle voorgaande albums tot stand gekomen in samenwerking met producer en arrangeur Nicky Ryan en tekstschrijver Roma Ryan.

6 december 2009

 

Op zondag 6 december besteedt Time Trek aandacht het album "Hidden Sky" van de Amerikaanse celliste Jami Sieber. Ze bespeelt de gewone akoestische cello en ook de elektronisce cello. Ze mengt de muziek van beide instrumenten tot muzikale landschappen. Haar composities zijn geinspireerd door de olifanten. Ze probeert als het ware te communiceren met deze imposante dieren.

29 november 2009

 

Op zondag 29 november besteedt Time Trek aandacht het album "Myths & Legends van Amerikaanse pianiste Michelle de Wilton. Het is een CD vol met originele solostukken op piano. Myths & Legends neemnt u mee op een muzikale reis. Voor de verschillende stukken is inspiratie opgedaan in allerlei mythen, legenden, de klassieke literatuur en diverse gedichten..

22 november 2009

 

Op zondag 22 november besteedt Time Trek aandacht het album "Dreams" van de Amerikaanse componist Stephen Peppos. Zijn composities zijn een mix van jazz, new age, en pop-muziek. Dat levert warme, rustgevende melodieën op. Elke nummer is een droom. En dan gaat het niet om nachtmerries maar om dromen die inspireren, uitdagen en en hoop voor de toekomst geven.

15 november 2009

 

Op zondag 15 november besteedt Time Trek aandacht het album "Ocean" van de Amerikaanse new-age-artiest en psycholoog Michael Brant DeMaria. Hij neemt uw mee op een reis door de ruimtelijke klanken van de ocean. Hij is uw gids. En hij heeft daar veel ervaring mee. Hij heeft als psycholoog al 25 jaar ervaring met het gebruik van muziek om te helen.

8 november 2009

 

Op zondag 8 november besteedt Time Trek aandacht het album "Feel to heal" van de Amerikaanse new-age-artieste 9Muses. Het is niet helemaal duidelijk wie dit album heeft gemaakt. De artieste wordt 9muses genoemd. Hoe dan ook, op het album worden ritme en romantiek samengevoegd tot muziek die je weer jong laat voelen.

1 november 2009

 

Op zondag 1 november besteedt Time Trek aandacht het album "Mistico" van de Amerikaanse gitarist Johannes Linstead. Op dit album verkent hij de vele nuances van de Spaanse gitaar. Dat gaat van traditioneel naar hedendaags, en van gepassioneerd naar vurig. Hij staat bekend om zijn mooie melodieën en zijn razendsnelle gitaarspel. Daarmee heeft hij al veel prijzen gewonnen.

25 oktober 2009

 

Op zondag 25 oktober besteedt Time Trek aandacht het album "Alandar" van de Amerikaanse new-age-artiest Christopher Caouette.De muziek is een mix van new-age-muziek, orkestrale muziek en keltische melodieën. Hij noemt zijn muziek epische new-age-muziek. Het zou filmmuziek kunnen zijn, maar dan zonder film.

18 oktober 2009

 

Op zondag 18 oktober besteedt Time Trek aandacht het album "The Lullaby Album" van de Amerikaanse pianiste en componiste Carolyn Southworth. Op dit album staat een verzameling slaapliedjes die door haar zijn gecomponeerd of opnieuw gearrangeerd. Ze deed dit samen met Jennifer Thomas.

11 oktober 2009

 

Op zondag 11 oktober besteedt Time Trek aandacht het album "New Earth Goddess" van de Canadese pianist en componist Bruce Mitchell. Hij heeft voor zijn muziek inspiratie opgedaan in het boek De Nieuwe Aarde van Eckhart Tolle. Die schrijft over een nieuwe aarde, een blauwdruk voor een nieuwe op spirituele waarden gebaseerde samenleving, waarin we werkelijk geluk zullen kennen.

4 oktober 2009

 

Op zondag 4 oktober besteedt Time Trek aandacht het album "The Promise" van de Amerikaanse New Age artiest Michael Stribling. Met deze CD poogt hij het alledaagse leven te beschrijven. Het gaat om de kleine ups en downs van iemand met een gezin en een baan. En uiteindelijke is er de hoop en misschien zelfs wel de verwachting op iets moois en groots.

27 september 2009

 

Op zondag 27 september besteedt Time Trek aandacht het album "Heart Chakra Meditation II" van de bekende new-age-artiest Karunesh. Het is een album met meditatieve muziek. Er staan 7 rustige, inspirerende instrumentale nummers op de CD. Ze stellen je hart en ziel open. En ze verjongen. In het boekje bij de CD staan vier meditatie-oefeningen die speciaal ontwikkeld zijn voor de muziek.

20 september 2009

 

Op zondag 20 september besteedt Time Trek aandacht het album "October" van de Amerikaanse pianist en componist Matthew Labarge. Oktober, dat is het thema van deze CD. Hij probeert de sfeer van deze herfstmaand op te roepen. De composities op de CD beginnen met het eerste daglicht en eindigen met een zonsondergang.

13 september 2009

 

Op zondag 13 september besteedt Time Trek aandacht het album "Awakening"van de Amerikaanse new-age-artiest Marc Enfroy. Hij heeft mooie piano-melodieën gecomponeerd en die gemengd met orkestrale arrangementen. Het zou filmmuziek kunnen zien die gespeeld zou kunnen worden bij dramatische scenes. Daarom noemt hij zijn muziek cinematic piano music.

6 september 2009

 

Op zondag 6 september besteedt Time Trek aandacht het debut-album "Time stands still" van de gitarist en componist Mike How. Hij woont en werkt in Wales. Zijn composities zijn geinspireerd door de mooie natuur van Wales. Ze zijn als een aangename wandeling op een mooie zomerse dag. Ze brengen troost en zijn als voedsel voor de ziel.

30 augustus 2009

 

Op zondag 30 augustus besteedt Time Trek aandacht het album "Presents of Angels van de Amerikaanse componist en pianist Christopher Boscole. Boscole doet ook aan zeezeilen. Dat is niet zo verwonderlijk als je op Hawaii woont. En hij is natuurfotograaf. In zijn composities ervaar je soms dat gevoel van deinen over de golven, van meegaan met de stroom, en ook een gevoel van vrijheid.

23 augustus 2009

 

Op zondag 23 augustus is er geen thema-CD. In plaats daarvan is de hele uitzending een thema-uitzending. U kunt een uur lang luisteren naar New Age muziek met een keltisch tintje..

16 augustus 2009

 

Op zondag 16 augustus staat Time Trek in het teken van bossen en wouden. Inderdaad, deze natuur kan een zeer rustgevende uitwerking hebben. Daarom deze avond geen CD-van-de-week, maar een uur lang heerlijk ontspannende muziek die u meeneemt op een reis door de bossen, en met onverwachte ontmoetingen met hun bewoners.

9 augustus 2009

 

Op zondag 9 augustus staat Time Trek in het teken van zeeën en oceanen. Geen CD-van-de-week maar een uur lang heerlijk ontspannende muziek die u meeneemt op een reis over en onder die zeeën en oceanen. En natuurlijk komt u ook hun bewoners tegen zoals walvissen en dolfijnen.

2 augustus 2009

 

Op zondag 2 augustus besteedt Time Trek aandacht het album "Joyful Spirit" van de Engelse pianist en componist David Sun. Dit is een album vol inspirerende pianomuziek. In de composities vloeit de zachte tederheid van ontspanning samen met een sterke dynamiek van passie De eenvoud van zijn muziek zal bij menige luisteraar een diepgevoelde weerklank oproepen.

26 juli 2009

 

Op zondag 26 juli juni besteedt Time Trek aandacht het album "Summer Reflections" van de Canadese groep Anewday. De muziek worden gespeeld met akoestische en elektronische instrumenten. En daar wordt af en toe een ruimtelijke en rustgevende atmosfeer aan toegevoegd. Het is toegankelijke muziek, maar toch ookk weer zo complex dat je er meer dan eens naar wilt luisteren.

19 juli 2009

 

Op zondag 19 juli juni besteedt Time Trek aandacht het album "Trillium" van de Amerikaanse new-age-artieste Kori Linae Carothers.Ze valt op door het hele brede spectrum aan muziek dat ze maakt. Ze beweegt zich van rustige, ontspannende pianomuziek naar uitbundige keyboard- arrangementen. Het resultaat is een zeer gevarieerd album, waarin toch een gemeenschappelijke stijl doorklinkt.

12 juli 2009

 

Op zondag 12 juli juni is er in Time Trek geen CD-van-de-week. In plaats daarvan staat het programma geheel in het teken van de Keltische muziek. We gaan een uur lang rustige new-age-muziek-draaien met een duidelijk Keltisch tintje.

5 juli 2009

 

Op zondag 5 juli juni besteedt Time Trek aandacht het album "Gentle Spirit van de Duitse new-age-artiest Bernward Koch. Hij wordt gezien als een van de toonaangevende musici. Met zijn klassieke opleiding maakt hij composities die de mensen aanspreken.

28 juni 2009

 

Op zondag 28 juni 2009 besteedt Time Trek aandacht het debut-album "Cascades" van de Amerikaanse pianist en componist Arturo Mayorga. De meeste van de 10 nummers zijn pianostukken waaraan met een keyboard orkestratie is toegevoegd. En bij een aantal stukken kun je duidelijk de invloed horen van de Griekse/Amerikaanse new-age-artiest Yanni.

21 juni 2009

 

Op zondag 21 juni 2009 besteedt Time Trek aandacht het album "The color of sunshine" van de Amerikaanse gitarist en componist Lawrence Blatt. Op dit album combineert hij klassieke en moderne gitaar-technieken. Hij heeft daarmee een unieke 'sound' gemaakt die tot verbeelding spreekt.

14 juni 2009

 

Op zondag 14 juni 2009 besteedt Time Trek aandacht het album "Antiquus" van de Amerikaanse new-age-artiest David Wahler. Elke nummer op de CD verwijst naar een oude mythe, heilig liefde of eeuwige waarheid. Met historische compoisties en weelderige orkestra probeert David Wahler de antwoorden te vinden op vragen die mensheid al eeuwenlang aan zichzelf stelt.

7 juni 2009

 

Op zondag 7 junii staat Time Trek in het teken van zeeën en oceanen. Geen CD-van-de-week maar een uur lang heerlijk ontspannende muziek die u meeneemt op een reis over en onder die zeeën en oceanen. En natuurlijk komt u ook hun bewoners tegen zoals walvissen en dolfijnen.

31 mei 2009

 

Op zondag 31 mei 2009 besteedt Time Trek aandacht het album "Pure Inspiration" Dit is aan aangename en ontspannenden verzameld-CD die is uitgebracht op het platenlabel Oreade Music. Als je niets weet van new-age-music, en het ook nog nooit hebt gehoord, dan is deze cd een mooie kennismaking. Hij staat vol met mooie muziek van bekende new-age-artiesten.

24 mei 2009

 

Op zondag 24 mei 2009 besteedt Time Trek aandacht het album "Sanctuary" van de Oostentijkse new-age=artiest Gandalf. De CD gaat over het verlangen naar een veilige plek in ons leven. Een plek waar we ons kunnen terugtrekken uit het hectiek van alle dag. Een schuilplaats vol vrede en rust. Sommige mensen vinden die in de natuur en anderen inheilge plaatsen zoals tempels en kerken.

17 mei 2009

 

Op zondag 17 mei 2009 besteedt Time Trek aandacht het album "Angel Healing" van de Amerikaanse harpist en componist Erik Berglund. De CD bevat slechts één track van bijna een uur. De muziek roept de perfecte stemming op voor een meditatie. Maar de muziek is hele goed te gebruiken voor ontspanning, helende therapieën en het oproepen van het gevoel dat je omring bent door engelen.

10 mei 2009

 

Op zondag 10 mei 2009 besteedt Time Trek aandacht het album "A Celtic Dream" van de Amerikaanse pianiste en componiste Michelle McLaughlin. Ze heeft Ierse voorouders. Daar heeft ze een voorliefde aan over gehouden voor alles wat Iers is. De muziek vertelt het verhaal van haar reis door Ierland, haar liefde voor dat land en volk.

3 mei 2009

 

Op zondag 3 mei 2009 besteedt Time Trek aandacht het album "Om Gaia" van de Amerikaanse new-age-artieste Terri Mason. De muziek neemt u mee op een lange reis door de tijd van de oude wereld van elfen en draken naar het moment van het Grote Ontwaken in 2012. U gaat op reis met Gaia, de grote godin van de Aarde. De muziek omhult u met de helende energie van de aarde.

26 april 2009

 

Op zondag 26 april 2009 besteedt Time Trek aandacht het album "All the Rivers Gold"van de Engelse fluitist Terry Oldfield. Hij probeert op dit album een muzikaal beeld te schilderen van de ziel en stemming van het traditionele Ierland en zijn inwoners. Hij is twee jaar bezig geweest met het maken van deze CD. Hij is daarvoor helemaal terug gegaan naar zijn Keltische wortels.

19 april 2009

 

Op zondag 19 april 2009 besteedt Time Trek aandacht het album "The Legend of Ganesha"van de Nederlandse new-age-artiest Guy Sweens. Hiermee heeft hij een trilogie van albums voltooid. Zijn inspiratie voor die drie albums haaklde hij uit de muziek en cultuur. En dat is in de muziek duidelijk terug te horen. Er zitten veel Indiase instrumenten in.

12 april 2009

 

Op zondag 12 april 2009 besteedt Time Trek aandacht het album "Antarctica" van de Griekse synthesizer-virtuoos Vangelis. Antarctica is misschien wel een van de beste werken van de grote meester, meeslepend en groots. Vangelis zet een schitterend muzieklandschap neer. De muziek brengtje al vlug in een imaginair landschap.

5 april 2009

 

Op zondag 5 april besteedt Time Trek aandacht het album "Endless Blue Sky" van de Amerikaanse pianist en componist Kevin Kern.Ook met dit nieuwe album zet hij een traditie voort van composities die overvloeien met warmte en optimisme. Speciaal en deze moeilijke crisistijden is het goed om te luisteren naar deze muziek die vrede en rust uitstraalt.

29 maart 2009

 

Op zondag 29 maart 2009 besteedt Time Trek aandacht het album "Close to Home" van de Amerikaanse pianiste en componiste Laura Sullivan. Op deze CD staan ontspannende bewerkingen van geliefde, traditionele Amerikaanse, Ierse en Engelse folk-songs. De stukken zijn een aangename combinatie van zachte pianomuziek, hemels gezang en rustgevende orkestratie.

22 maart 2009

 

Op zondag 22 maart 2009 besteedt Time Trek aandacht het album "The Other Side" van de Amerikaanse songwriter en gitarist Paul Jensen. Op de CD staan vijf instrumentale stukken en zeven poetische songs. In bijna alle stukken speelt de gitaar een belangrijke rol. Soms zit er een folk-achtig sausje over de muziek. Paul Jensen zingt en speelt gitaar.

15 maart 2009

 

Op zondag 15 maart 2009 besteedt Time Trek aandacht het album "Blue Dream" van de Australische pianist en componiste Fiona Joy Hawkins. World Fusion Piano. Zo noemt ze de muziek op deze nieuwe CD. U kunt luisteren naar een scala dat varieert van bedachtzame pianosolo's tot imposante orkestrale stukken. Er zit World Music in, maar ook elementen uit de jzaa, en zelfs een toefje Bach.

8 maart 2009

 

Op zondag 8 maart 2009 besteedt Time Trek aandacht het album "Save the World"van de Amerikaanse zangeres Cadence Spalding. Zij is de vrouw van de multi-instrumentalist en producer Mars Lasar. Voor dit album Save the World componeerder Cadence Spalding alle nummers. Ze speelt ook piano en fluit. Mars Lasar voegt daar nog meer piano, bas en keyboard aan toe.

1 maart 2009

 

Op zondag 1 maart 2009 besteedt Time Trek aandacht het album "Celtic Tales"van het duo Grollo & Brovazzo. Op dit album neemt een bard (zanger) ons mee op reis door het oude Ierland en Engeland. Je hoort vrolijke liedjes afgewisseld met verdrietige, vredige en traditionele nummers. De muziek raakt je in je ziel en geeft je energie. .

22 februari 2009

 

Op zondag 22 februari 2009 besteedt Time Trek aandacht het album "Watching for Rain" van de Amerikaanse pianiste en componiste Anne Trenning. Ze kijkt altijd naar de horizon. Niet alleen om te zien of het gaat regenen, maar ook in afwachting van wat de toekomst gaat brengen. Er zit verandering in de lucht. En met deze muziek wil ze de hoop op een positieve verandering overbrengen.

15 februari 2009

 

Op zondag 15 februari 2009 gaat Time Trek over landen die misschien ooit wel hebben bestaan. Of misschien was het alleen maar fantasie. In ieder geval zijn deze verhalen een bron van inspiratie geweest voor diverse new-age-muziek componisten. We laten u vanavond horen waartoe dat heeft geleid. We gaan op reis naar landen zoals Atlantis, de Midden Aarde, Lyonesse en Tir Na Noc.

8 februari 2009

 

Op zondag 8 februari 2009 besteedt Time Trek aandacht het album "An Introduction to New World Music, Volume 3". Het is een verzamelalbum, uitgebracht bij het muzieklabel New World Music. Het bevat new-age-muziek van bekende new-age-artiesten als Medwyn Goodall, Llewellyn, en Sally Oldfield. Als je geen idee hebt wat new-age-muziek nu precies, dan is dit een aardig inleiding.

1 februari 2009

 

Op zondag 1 februari 2009 besteedt Time Trek aandacht het album "Global Village"van de bekende Duitse new-age-artiest Karunesh. Het is een album met een grote variatie aan muziek en stemmingen. Het zijn composities vol levenslust. Sommigen denken dat dit album met pure uziek ooit een klassieker zal worde in de wereld van de new-age-muziek.

25 januari 2009

 

Op zondag 25 januari 2009 besteedt Time Trek aandacht het album "Dream" van de bekende Japanase new-age-artiest Kitaro. Kitaro wil altijd een boodschap van vrede meegeven in zijn muziek. En ook gaat het spirituele ontwikkeling van de mens. Dat leidt tot rijke muzikale composities die je aanzetten tot nadenken over onze steeds maar veranderende wereld.

18 januari 2009

 

Op zondag 18 januari 2009 besteedt Time Trek aandacht het album "Borrowed Tracks van de Amerikaanse pianist en componist Ken Elkinson. Het album bevat bewerkingen van bekende stukken uit de populaire muziek. Ze zijn door hem in de loop der jaren gemaakt en opgenomen. Het zijn allemaal heel verschillende stukken. Maar hij is er toch in geslaagd ze dezelfde stijl te geven.

11 januari 2009

 

Op zondag 11 januari 2009 besteedt Time Trek aandacht het album "The Ever Present Now" van de Amerikaanse pianist en componist Nick Farr. Op de CD staat een reeks stukkenn in allerlei stijlen. Het gaat van new age via jazz naar meer klassieke stukken. Er zit ook veel variatie in de uitvoering, van multi-instrumentale composities, via melodisch ensemble-stukken naar piano-solo's.

4 januari 2009

 

Op zondag 4 januari 2009 besteedt Time Trek aandacht het album "Poeta" van de Amerikaanse new-age-artiest Al Conti. Dit album nodigt u uit op een reis door een landschap vol emoties. Dat landschap is opgebouwd uit muzikale beelden die door Al Conti aan elkaar zijn geweven met vredige en helende melodieën. In zijn composities mengt Al Conti muziekinstrumenten uit allerlei culturen.

Thema's

Copyright (C) Jelke Bethlehem