www.TimeTrek.nl

 
       Startpagina   Muziek   Artiesten   Labels   Playlists   Weekthema's

19 december 2010

 

Het is bijna kerstmis. Daarom op zondag 19 december 2010 een programma vol met aangename, rustige new-age-muziek in kerstsfeer. U hoort bijdragen van allerlei new-age-artiesten, zoals Blackmore's Night, Enya, Seay en Silvard.

12 december 2010

 

Op zondag 12 december 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "And winter came" van de bekende Ierse zangeres Enya. Het is een album vol met aangename, winterse muziek. Het is net zoals alle voorgaande albums tot stand gekomen in samenwerking met producer en arrangeur Nicky Ryan en tekstschrijver Roma Ryan.

5 december 2010

 

Op zondag 5 december 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "Healing Piano" van de Amerikaanse pianist en componist Steven C. Anderson. Voor zijn composities doet hij soms inspiratie op bij artiesten als Enya, Geraoge Winston en David Lanz en Yanni. Deze CD is een soort hommage aan die artiesten. Er staan bewerkingen op van stikken van deze artiesten.

28 november 2010

 

Op zondag 28 november 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "Forget me not, blue" van de Canadese pianist en componist Evan Wish. Hij is een ervaren concert-pianist. Hij heeft zijn wortels in de klassieke pianomuziek. Die kennis en ervaring heeft hij gebruikt voor een reeks hedendaagse stukken new-age-muziek.Aan die solo-stukken heeft hij soms vioolbegeleiding toegevoegd.

21 november 2010

 

Op zondag 21 november 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "Beauty and Fire" van de Amerikaanse gitarist Tomas Michaud. Zijn muziek is world-fusion. In zijn composities zitten elementen van de Nouveau Flamenco, new age, en smooth jazz. Daarin worden latijns-Amerikaanse en Zuid-Amerikaanse ritmes toegevoegd. Een echte mix van muziek uit allerlei culturen.

14 november 2010

 

Op zondag 14 november 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "Mesmerized" van de Amerikaanse pianist en componist Joe Bongiorno. Hij begon al op jonge leeftijd met pianolessen. Maar stopte daarmee omdat hij American Football leuker vindt. Hij liep echter een blessure op. En dat bracht hem terug bij de muziek.Dat heeft geleid tot al weer zijn vierde album.

7 november 2010

 

Op zondag 7 november 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "The Grace of the Green Leaf" van de Amerikaanse new-age artieste Lis Addison.Lis Addison maakt een soort healing music, Het gaat haar vooral om een combinatie van zang en dans. Daarmee gaat ze terug naar de tradities van shamanen, de medicijnmannen van de Noord-Amerikaanse indianen.

31 oktober 2010

 

Op zondag 31 oktober 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "Sacred Love" van de Amerikaanse gitarist Shambhu.Dit is zijn debut-album. Hij speelt al vele jaren gitaar. Als gevolg van de economische crisi had hij ineens veel meer tijd. Daarom besloot hij zelf muziek te gaan componeren. En dat heeft geleid tot dit album.

24 oktober 2010

 

Op zondag 24 oktober 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "Another Place and Time" van de Engelse pianiste en componiste Heidi Anne Breyer. Het album bevat een verzameling originele piano-composities van haar. Ze overdenken de intiemste momenten in ons leven. Het album is genomineerd voor een aantal Grammy awards.

17 oktober 2010

 

Op zondag 17 oktober 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "Northern Seas" van de Amerikaanse new-age-artiest Al Conti. Op dit album probeert Al Conti de mythen en sagen van de Vikingen tot leven te brengen. Uitgangspunt waren allerlei verhalen uit de tijd van de Noormannen. Rondom die verhalen en beelden heeft hij als het ware muziek gewoven.

10 oktober 2010

 

Op zondag 10 oktober 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "Inside I'm Singing" van de groep Secret Garden. De muziek van Secret Garden is overwegen instrumentaal. Maar op dit nieuwe album is dat anders. Allerlei bekende en onbekende zangers en zangeressen hebben songteksten bij die muziek gemaakt.

3 oktober 2010

 

Op zondag 3 oktober 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "Liverpool" van de Amerikaanse pianist David Lanz. Als je Liverpool zegt, dan zeg je The Beatles. En dat is de reden waarom dit album Liverpool heet. David Lanz heeft een aantal composities van John Lennon en Paul McCartney bewerkt. Het zijn niet zomaar covers, maar geheel eigen arrangementen van David Lanz.

26 september 2010

 

Op zondag 26 september 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "Heart Strings" van de Amerikaanse pianist en componist Steven C. Anderson. Op dit album staan 15 originele piano- composities van Steven Anderson. Hij wordt begeleid door strijkers van het London Symphony Orchestra. Het album is opgenomen in de beroemde Abby Road Studios in Londen.

19 september 2010

 

Op zondag 19 september 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "Simple Beauty" van de Amerikaanse new-age-artiest Bill Leslie. Veel prachtige melodieën zijn niet gecomponeerd, worden geboren. Ze ontstaan uit vreugde over een gebeurtenis, ontspruiten uit zaden van zorg, of vliegen uit op de vleugels van de liefde. Dat is het thema van dit album.

12 september 2010

 

Op zondag 12 september 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "Doorway to a Dream" van de Amerikaanse fluitiste Ann Licater. Ze gebruikt allerlei fluiten op deze meditatieve reis. Daarbij zijn de traditionele fluit van de Zuid-Amerikaanse Zapotec indianen. de chinese Xiao fluit, en de Jpanese Shakuhachi fluit. Daar wordt soms nog wat begeleiding aan toegevoegd.

5 september 2010

 

Op zondag 5 september 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "Two Hands" van de Amerikaanse pianist en sonwriter Gunnar Madsen. Het is een solo-album met 16 eigen composities. En die zijn ontstaan toen hij was geveld door een langdurige longontsteking. Gedurende die ziekte vond hij troost achter de piano..

29 augustus 2010

 

Op zondag 29 augustus 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "Reflections on Still Water" van de Amerikaanse groep Acoustic Ocean. De meeste stukken zijn genoemd naar mooie plekken op het grootste eiland van Hawaii. De muziek bezingt de schoonheid van het eiland en het helende effect van het in alle rust genieten van de natuur.

22 augustus 2010

 

Op zondag 22 augustus 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "Paradise Lost" van de Amerikaanse New Age artiest Michael Stribling. Dit album is opgedragen aan de Indianen van Noord-Amerika. Hij wil hiermee herdenken hoe die Indianen in het verleden allemaal door de blanken verjaagd zijn van hun oorsponkelijke woonplaatsen.

15 augustus 2010

 

Op zondag 15 augustus 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "Round River" van de uit Wales afkomstige gitarist Mike Howe. Round River is een metafoor voor een milieuvriendelijke, duurzame wereld. Round River is een rivier die rond stroomt. Er is geen begin en geen einde. Mike Howe haalde zijn inspiratie voor zijn composities uit dit beeld van de nooit eindigende kringloop van de natuur.

8 augustus 2010

 

Op zondag 8 augustus 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "Fly" van de Canadese componist Eric Harry. Fly is een mooie verzameling stukken muziek voor piano en strijkkwartet. In de composities vind je allerlei elementen terug. Het lijkt soms op klassiek muziek, maar soms ook op filmmuziek. Soms is het echte new-age-muziek en soms is het werelmuziek.

1 augustus 2010

 

Op zondag 1 augustus 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "Ground Swell" van de Amerikaanse new-age-artiest David Mauk. Voor zijn composities heeft hij inspiratie opgedaan in de schilderijen van Edward Hopper (1882-1967). David Mauk heeft geprobeerd de schilderijen van Edward Hopper om te zetten in muziek.

25 juli 2010

 

Op zondag 25 juli 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "Secret Voyage" van de groep Blackmore's Night. Sommige critici vinden dit het beste album van de groep tot nu toe. De muziek is een prachtige combinatie van melodieën uit een lang verleden die je niet loslaten, en mystieke zang. En dat allemaal verpakt in monderne arrangementen.

18 juli 2010

 

Op zondag 18 juli staat Time Trek in het teken van bossen en wouden. Inderdaad, deze natuur kan een zeer rustgevende uitwerking hebben. Daarom deze avond geen CD-van-de-week, maar een uur lang heerlijk ontspannende muziek die u meeneemt op een reis door de bossen, en met onverwachte ontmoetingen met hun bewoners.

11 juli 2010

 

Op zondag 11 juli staat Time Trek in het teken van zeeën en oceanen. Geen CD-van-de-week maar een uur lang heerlijk ontspannende muziek die u meeneemt op een reis over en onder die zeeën en oceanen. En natuurlijk komt u ook hun bewoners tegen zoals walvissen en dolfijnen.

4 juli 2010

 

Op zondag 4 juli 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "Trees of Gold" van de bekende Amerikaanse New Age artiest John Adorney. Ook op het nieuwe album laat John Adorney weer zijn talenten zien als componist en als gitarist, cellist en keyboard-speler. Hij maakt muziek waarin oosterse elementen zitten, maar ok klassieke thema's en afrikaanse ritmes.

27 juni 2010

 

Op zondag 27 juni 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "The Book of Secrets" van de Canadese zangeres Loreena McKennit. Haar inspiratie voor deze CD uit haar studie van de Kelten. Loreena McKennit was onder de indruk van de reislust van die Kelten. Dat vindt je overal in haar composities terug.

20 juni 2010

 

Op zondag 20 juni 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "At The End Of The Day"van de.Amerikaanse pianiste en componiste Carolyn Southworth. Ze maakt gewoon lekkere muziek. Het is typisch muziek die je zou kunnen draaien als je na een dag van hard werken op weg bent naar huis. Het is muziek die nieuwe energie geeft.

13 juni 2010

 

Op zondag 13 juni 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "A Still Motion" van de Amerikaanse pianist en componist Michael Samson. Het is mooie muziek die je blijft achtervolgen. Het is filmische muziek die beelden oproept. En het is natuurlijk ook ontspannende muziek. Het is muziek die de ziel van de luisteraar raakt.

6 juni 2010

 

Op zondag 6 juni 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "Piano Poems" van de Noorse new-age-artiest Tron Syversen.Hij heeft zich bij het maken van deze composities laten door gedichten van Merete Atne en de schilderijen. van Anne-Elisabeth Lien. Zijn muziek is opgenomen bij kaarslicht en terwijl de gedichten werden voorgelezen.

30 mei 2010

 

Op zondag 30 mei 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "Across the Water" van de Amerikaanse componist en pianist Eric Chapelle. Voor dit album heeft hij inspiratie opgedaan uit lange wandelingen in een natuurgebied op Norton Island in de Amerikaanse staat Maine.

23 mei 2010

 

Op zondag 23 mei 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "Promise" van de Amerikaanse componiste en pianiste Christine Brown. In onze hectische levens vol stress zijn we geneigd de simpele, mooie dingen over het hoofd te zien. Tot dat inzicht kwam Christine Brown. En zo is Promis gemaakt. Je moet beloven op tijd te stoppen om de heerlijke geur van een mooie roos op te snuiven.

16 mei 2010

 

Op zondag 16 mei 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "Good Sign" van de Amerikaanse componist en musicus Davol Tedder. Het is een album vol ontspannende elektronisch muziek. De melodische composities helpen je om je geest te verfrissen. In sommige stukken probeert Davol de sfeer op te roepen van een warme zomerse dag.

9 mei 2010

 

Op zondag 9 mei 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "Celtic Woman". Daarop taat een aantal stukken die worden gezongen door één of meer Ierse zangeressen. De nummers zijn afkomstig uit het gelijknamige theater voorstelling Celtic Women. Het is misschien niet echte new age muziek, maar wel heel mooie en rustige Ierse muziek.

2 mei 2010

 

Op zondag 2 mei 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "Inner Voyages" van de de Amerikaanse pianist en componist Christopher Boscole. Hij doet ook aan zeezeilen. Dat is niet zo verwonderlijk als je op Hawaii woont. In zijn composities ervaar je soms dat gevoel van deinen over de golven, van meegaan met de stroom, en ook een gevoel van vrijheid.

25 april 2010

 

Op zondag 25 april 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "Wings II - Return to Freedom" van de Amerikaanse groep 2002. De groep bestaat uit twee mensen: het echtpaar Pamela en Randy Copus. Randy speelt piano cello, gitaar, bas en keyboord. En Pamela speelt fluit, harp en ook keyboord. En beide gebruiken hun stem om een elektronisch koor te creeëren.

18 april 2010

 

Op zondag 18 april 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "Olympus"van de pianist. componist, producer en sound engineer Kelly Andrew. De 12 belangrijkste goden van de oude Grieken woonden op de berg Olympus.Die goden vormden de inspiraties voor de composities voor Kelly Andrew. Op zijn CD Olympus staan 12 nummers. Elk nummer is gewijd aan een van die goden.

11 april 2010

 

Op zondag 11 april 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "Arrival" Devin Rice en Eris Aas. Erin Aas is gitarest en Devin Rice speelt piano en gitaar. Sommige stukken zijn gitaar-duetten en andere een combinatie van piano en gitaar. Het zijn mooie, akoestische stukken. En het album is ook nog eens geproduceerd door Will Ackerman, de stichter van Windham Hill Records..

4 april 2010

 

Op zondag 4 april 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "Within Memory" van de Amerikaanse pianist en componist Craig Urquhart. Dit is al weer het zevende solo-album van hem. En ook op dit album vervolgt hij zijn reis door de schoonheid van de pianomuziek. Het is muziek die vaak tot het hart spreekt. Dit album is de muzikale vertolking van een aantal herinneringen van Craig Urquhart.

28 maart 2010

 

Op zondag 28 maart 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "Heartwood" van de Canadese zangeres en componiste Sora. Met haar heldere stem leidt Sora ons rond in haar wereld vol van mythen en sagen. Voor haar composities heeft Sora veel inspiratie opgedaan in de wereld van de keltische muziek.

21 maart 2010

 

Op zondag 21 maart 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "Rollin' Like Thunder" van het Amerikaanse duo Douglas Blue Feather en Danny Voris. Op dit album wordt de fluitmuziek van de Noord-Amerikaanse indianen gecombineerd met de klanke van de akoetische en de elektrische gitaar. De nummers op de CD zijn erg ritmisch. Ze zitten vol energie.

14 maart 2010

 

Op zondag 14 maart 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "A Star Danced" van de Amerikaanse new-age-artiest David Wahler. Het is een heel persoonlijk album geworden. Elk nummer is een soort persoonlijk, emotioneel antwoord op bepaalde gebeurtenissen in zijn leven. Sommige mensen kunnen hun gevoelens makkelijk in woorden uitdrukken, maar David Wahler doet dit met muziek.

7 maart 2010

 

Op zondag 7 maart 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "A delicate balance" van de Amerikaanse pianiste en componiste Lisa Downing. Ook dit nieuwe album kun je weer karakteriseren als "Neo Classical". Dre muziek is melodisch en stemt tot nadenken. En dus helpt de muziek om rust te brengen in je ziel. Kortom, het is bedachtzame introspectieve muziek.

28 februari 2010

 

Op zondag 28 februari 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "Nightbook" van de Italiaanse pianist Ludovico Einaudi.Simpele ideeën kunnen soms fantastische resultaten opleveren. Door enkele elektronische effecten toe te voegen aan zijn pianomelodieën wist hij uit te groeien tot een heuse ster binnen de hedendaagse klassieke muziek.

21 februari 2010

 

Op zondag 21 februari 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "The Renewing" van de Amerikaanse componist en pianist Isaac Shepard. Dit is zijn derde solopiano cd. Hij schreef alle songs zelf, voerde ze uit en produceerde ze nog ook. Het zijn neoklassieke pianomelodieën, waarmee je je kunt ontspannen en nadenken over wat er belangrijk is in het leven.

14 februari 2010

 

Op zondag 14 februari 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "One day in a life" van de Amerikaanse componist en musicus Bill Wren. One Day in a Life is een mengeling van een akoestische rock en new-age-muziek. En dat dan verpakt in een orkestraal jasje. Een daar is een mooi album uit ontstaan. Het is ontspannende, makkelijke aanhoorbare en ontspannende muziek die direct tot de ziel spreekt.

7 februari 2010

 

Op zondag 7 februari 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "Dragonfly" van de Amerikaanse componist Timothy Crane. Dit is het tweede album van Timothy Crane. Er staan 11 nieuwe piano composities op. En verder is er orkestrale begeleiding aan toegevoegd. Die geven een grote verscheidenheid aan emoties weer.

31 januari 2010

 

Op zondag 31 januari 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "Just this side of spring" van de Amerikaanse componiste en pianiste Ann Sweeten.Ze heeft een degelijke opleiding in de klassieke muziek. En dat is in haar composities duidelijk terug te horen. En met haar ervaring als arrangeur en producer weet ze een duidelijke eigen stempel op haar composities te drukken.

24 januari 2010

 

Op zondag 24 januari 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "Relaxation". Dat is een al wat oudere verzamel-cd die is uitgebracht op het label Meistersinger. Het album bevat echte ontspannings- muziek. Het ia muziek die je een drukke, hectische dag helpt om hartslag en ademhaling op een rustiger niveau te brengen.

17 januari 2010

 

Op zondag 17 januari 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "Spirit Touch" van de Amerikaanse new-age-musicus Joseph Akins. Op dit nieuwe album wil hij een sfeer van een live optreden creëren. Er zit veel improviosatie in zijn melodieën. Ook op dit album laat hij weer horen dat hij een heel goede pianist is.

10 januari 2010

 

Op zondag 10 januari 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "Celtic Compilation van de Canadese pianist en componist Bruce Mitchell. Zoals de titel al aangeeft, is Celtic Compilation een verzamelalbum. Op dit album is het beste samen gebracht van drie eerdere albums van Bruce Mitchell. Dat zijn Celtic Destiny, Celtic Sanctity en The Gathering.

3 januari 2010

 

Op zondag 3 januari 2010 besteedt Time Trek aandacht het album "Synergy". Dat is een verzamelabum, uitgebracht door het muzieklabel New Vision Music. De CD is zo samengesteld dat de verschillende stukken aan de ene kant naadloos op elkaar aansluiten. Aan de andere kant is er toch ook een grote verscheidenheid van stukken te horen.

Thema's

Copyright (C) Jelke Bethlehem