www.TimeTrek.nl

 
       Startpagina   Muziek   Artiesten   Labels   Playlists   Weekthema's

30 december 2012

 

Laatste uitzending van Time Trek!
Op 30 december kunt u luisteren naar de laatste aflevering van Timetrek. Radio Rijnwoude stopt met uitzenden. De omroep fuseert met de omroepen van Alphen en Boskoop. De nieuwe omroep zendt Timetrek niet uit. Presentator en samensteller Jelke Bethlehem bedankt u voor het luisteren. Het ga u goed!

23 december 2012

 

Op zondag 23 december is het bijna kerstmis. Daarom hoort u een uur lang heerlijk ontspannende new-age-muziek in kerstsfeer.Daarbij zijn bekende, traditionele stukken, maar ook nieuwe composities.

16 december 2012

 

Op zondag 16 december is het programma Time Trek helemaal in kerstsfeer. U kunt een uur lang genieten van aangename kerstmuziek die door new-age-artietsen is bewerkt dat ontspannende muziek. Bij die artiesten zijn Blackmore's Night, Enya, Seay, Loreena McKennitt en Silvard.

9 december 2012

 

Op zondag 9 december besteedt Time Trek aandacht aan het album "A Midnight Clear - Christmas in Mitford" van de Amerikaanse new-age-artiest Bill Leslie. Mitford is een fictief bergstadje dat wordt beschreven in de boeken van de Amerikaanse schrijfster Jan Karon. Bill Leslie haalde voor zijn composities inspiratie uit die boeken.

2 december 2012

 

Op 2 december 2012 besteedt Time Trek aandacht aan het album ""Believe" van de Amerikaanse groep 2002. Die groep bestaat uit Pamela en Randy Copus. Randy speelt piano, electrische cello, gitaar, bas en keyboard. Pamela speelt fluit, harp keyboard en een elektronisch blaasintsrument dat de WX5 wordt genoemd.

25 november 2012

 

Op 25 november 2012 besteedt Time Trek aandacht aan het album "Breathing in the Moment" van de Amerikaanse pianiste en componiste Michele McLaughlin.Dat album gaat over leven in het heden. Je geen zorgen maken over het verleden en niet verlangen naar de toekomst. Het leven is een geschenk en elk moment is een zegen.

18 november 2012

 

Op 18 november 2012 besteedt Time Trek aandacht aan het album "Glimmerings" van de zangeres, componiste en pianiste Elika Mahony. Op dit album staan 12 composities voor piano. Die composities zijn de afgelopen 10 jaar ontstaan. Soms was het componeren hard werken, maar soms ook ontstonden haar composities spontaan achter de piano.

11 november 2012

 

Op 18 november 2012 besteedt Time Trek aandacht aan het album "Somewhere in a hidden memory" van de Noorse harpiste Trine Opsahl. Om de CD staat Keltische harpmuziek. Volgens Trine Opsahl kun je met deze muziek de weg naar je ware ik vinden. In de pure tonen van de harp kun je het geluid van de eeuwigheid horen.

4 november 2012

 

Op 4 november 2012 besteedt Time Trek aandacht aan het album 'Zion and Bryce Canyon Soundscapes' van de Amerikaanse componiste Jill Haley. Ze haalde haar inspiratie voor deze CD uit de schoonheid van een nationaal park in de Verenigde Staten. Dat is het Zion and Bryce National Park in Utah.

28 oktober 2012

 

Op 28 oktober 2012 besteedt Time Trek aandacht aan het album "Songs of Love and Longing" van het Duits-Amerikaaanse duo Mirabai Ceiba. Het duo bestaat uit Markus Sieber en Angelika Baumbach. Op dit album zijn 10 gedichten van Kahlil Gibran en Rumi op muziek gezet. Het zijn gedichten over liefde en verlangen.

21 oktober 2012

 

Op 21 oktober 2012 besteedt Time Trek aandacht aan het album "Floating on a Melody"van de Amerikaanse pianiste en componist Christopher Boscole. Hij doet ook aan zeezeilen. In zijn composities ervaar je soms dat gevoel van deinen over de golven, van meegaan met de stroom, en ook een gevoel van vrijheid.

14 oktober 2012

 

Op 14 oktober 2012 besteedt Time Trek aandacht aan het album "Tales of a Gipsy" van de Amerikaanse gitarist en componist Johannes Linstead. Hij reist de wereld door met zijn muziek. Elke compositie is een verhaal dat hij wil vertellen. En zo volgt hij de voetstappen van de zigeuners, die gingen waar zij wilden.

7 oktober 2012

 

Op 7 oktober 2012 besteedt Time Trek aandacht aan het album "The Day I Met Myself" van de Amerikaanse componist Kevin Keller. Kevin Keller is gespecialiseerd in hedendaagse klassieke muziek voor moderne dans en ballet. Hij wil muziek maken die beweging en emotie uitdrukt in synergie met de choreografie.

30 september 2012

 

Op 30 september 2012 besteedt Time Trek aandacht aan het album "Intervention" van de Engelse componiste Helen Jane Long. Haar muziek is aan de ene kant modern en aan de andere kant nostalgisch. Je vindt er soms elementen in terug die doen denken aan coomponisten als George Winston, Arvo Pšrt en Ludovico Einaudi.

23 september 2012

 

Op 23 september 2012 besteedt Time Trek aandacht aan het album "Beyond the turning" van de Engelse pianiste en componiste Heidi Breyer. In dit nieuwe album gaat het om de weg die we allemaal moeten gaan. Je weet nooit wat er om de hoek is, want dat kan je niet zien. De enige oplossing is die weg af te leggen.

16 september 2012

 

Op 16 september 2012 besteedt Time Trek aandacht aan het album "Dreams of the Forest" van de Amerikaanse pianist en componist Marc Enfroy. Cinematic Piano Music. Zo noemt hij zijn muziek. Omdat zijn composities heel goed in films gebruikt zouden kunnen worden. Hij maakt een soort ontspannende geluidslandschappen.

9 september 2012

 

Op 9 september 2012 besteedt Time Trek aandacht aan het album "The Falling Leaves" van de Amerikaanse pianiste en componiste Lynn Yew Evers. Deze CD is een aangename mix van harmonische en melodieuze composities. Het is muziek die de ziel tot rust brengt. Ieder nummer op dit album zit vol vrede en ontspanning.

2 september 2012

 

Op 2 september 2012 besteedt Time Trek aandacht aan het album "Meditation" van de Amerikaanse componist Chuck Wild. Onder de naam Liquid Mind heeft hij een hele reeks CD's met ontspanningsmuziek uitgebracht. Hij wil langzame muziek maken, waarmee mensen tot rust komen in deze snelle hectische wereld. Dit album is daarvan een voorbeeld.

26 augustus 2012

 

Op 26 augustus 2012 besteedt Time Trek aandacht aan het album "The Gathering". Dat is dit een nieuwe verzamel-CD, samengesteld door Will Ackerman. Hij is de oprichter van het muzieklabel Windham Hill Records. Op deze CD heeft hij werk van een aantal veelbelovende jonge artiesten bij elkaar gebracht.

19 augustus 2012

 

Op 19 augustus 2012 besteedt Time Trek aandacht aan het album "Spirit of Nature" van de Braziliaanse pianist en componist Kenio Fuke. Hij wil met zijn muziek de luisteraars een gevoel van vrijheid. En zo kunnen ze hun eigen weg vinden naar geluk en innerlijke vrede.

12 augustus 2012

 

Op 12 augustus 2012 besteedt Time Trek aandacht aan het album "Deep Alpha" van de Amerikaanse new-age-artiest Steven Halpern. Hij probeert de hersenen in een toestand te brengen die Deep Alpha wordt genoemd. Dat leidt tot ontspanning. Zo kan de muziek helpen bij helende meditaties.

5 augustus 2012

 

Op 5 augustus 2012 besteedt Time Trek aandacht aan het album "Sacred Dreams" van de Noorse new-age-artiest Tron Syversen. Hij maakt echte traditionele new-age-muziek. Hij speelt piano en keyboard en voegt daaraan begeleiding toe van gitaar, cello, viool, fluit en Engelse hoorn. De muziek is ontspannend, helend, meditatief, en melodieus.

29 juli 2012

 

Op 22 juli 2012 besteedt Time Trek aandacht aan het album "Islands" van de Italiaanse pianist en componist Ludovico Einaudi. Simpele ideeŽn kunnen soms mooie resultaten opleveren. Door wat elektronische effecten toe te voegen aan zijn pianomelodieŽn groeide hij uit tot een ster binnen de hedendaagse klassieke muziek.

22 juli 2012

 

Op 22 juli 2012 besteedt Time Trek aandacht aan het album "Beeing Human" van de Amerikaanse componist en pianist Mark Bruland. Hij is niet alleen musicus, maar ook. Voor deze CD heeft hij vooral inspiratie opgedaan bij de bijenkolonies die hij op zijn boerderij heeft. Niet alleen voor de productie van honing, maar ook voor het bestuiven van zijn gewassen.

15 juli 2012

 

Op 15 juli 2012 besteedt Time Trek aandacht aan het album "It Happens to Eve" van de Amerikaanse gitarist en componist Tom Caufield. Zijn gitaarcomposities zijn een reactie op onze hectische wereld waarin het nooit meer stil is. Hij wil terug naar vredige en rustgevende muziek die tot nadenken stemt. Dit album is het resultaat daarvan.

8 juli 2012

 

Op 8 juli 2012 besteedt Time Trek aandacht aan het album "El Dorado" van de Duitse groep Luna Blanca.Luisteren naar deze CD is als een aventuurlijke reis door Zuid-Amerika. Het is een zoektocht naar rijkdom waarbij je allerlei mooie en leijke zaken kunt tegenkomen. Daarom is El Dorado een symbool voor ieders zoektocht naar liefde, geluk en rijkdom" .

1 juli 2012

 

Op 1 juli 2012 is er geen CD-van-de-week, maar een uur lang heerlijk ontsapnnende muziek die meeneemt op een reis over en onder die zeeŽn en oceanen. En natuurlijk komen we ook hun bewoners tegen zoals walvissen en dolfijnen.

24 juni 2012

 

Op 24 juni 2012 geen CD-van-de-week, Veel new-age-artiesten hebben zich bij hun composities laten inspireren door bossen en weiden. Daarom vanavond geen CD-van-de-week, maar een uur lang ontspannende muziek die je meeneemt op een reis door de bossen, met onverwachte ontmoetingen met hun bewoners.

17 juni 2012

 

Op 17 juni 2012 besteedt Time Trek aandacht aan het album "Mediterranean" van de Engelse new-age-artiest Amberfern. Dit album is er een uitde reeks Distant Horizons. Met deze muziek nodigt Amberfern u uit op een ontspannende en muzikale reis over de minder bekende paden naar rustige en spiritueel vreedzame hoeken van de wereld.

10 juni 2012

 

Op 10 juni 2012 besteedt Time Trek aandacht aan het album "Reconstructed" van de Amerikaanse pianist en siger-songwriter Isadar. Op dit album staan 16 stukken die afkomstig zijn van eerdere albums van dezed pianist. Hij heeft die albums in de afgelopen 20 jaar uitgebracht.

3 juni 2012

 

Op 3 juni 2012 besteedt Time Trek aandacht aan het album "A Time for Healing" van de Amerikaanse new-age-artiest Mike Wall. Dit album is bedoeld om te gebruiken bij meditatie, studie en om je beter te kunnen concentreren bij creatieve activiteiten. Er wordt gebruik gemaakt van een heel scala aan westerse en niet-westerse instrumenten.

27 mei 2012

 

Op 27 mei 2012 besteedt Time Trek aandacht aan het album "Echoes of Love" van de Amerikaanse pianist en keyboardspeler Omar Akram. Voorbij alle onze drukke bezigheden op onze geliefde aarde ligt een grote eeuwige stilte. Als we even stoppen en luisteren, dan zal de stilte spreken. Dat is het thema van deze CD.

20 mei 2012

 

Op 20 mei 2012 besteedt Time Trek aandacht aan het album "Between Empires" van de Amerikaanse New Age artiest AeTopus. Zijn elektronische muziek is een combinatie van syntesizer-technieken met analoge en akoestische elementen. Je kan er allerlei etiketten op plakken: New age muziek, wereldmuziek, ambient, chillout.

13 mei 2012

 

Op 13 mei 2012 besteedt Time Trek aandacht aan een verzamelalbum van de bekende Duitse new-age artiest Karunesh. Het album is uitgebracht in 2010 en het heet Beyond Time. Het album is een compilatie van de mooiste stukken van al wat oudere CD's van Karunesh.

6 mei 2012

 

Op 6 mei 2012 besteedt Time Trek aandacht aan het album "Falling Through Time" van de Engelse New-age artiest Asher Quinn. Hij maakt dromerige verzen met mantra-achtige ritmes en prachtige melodieŽn, waardoor de transparante puurheid van zijn stem op een prachtige manier uitkomt.

29 april 2012

 

Op 29 april 2012 besteedt Time Trek aandacht aan het verzamelalbum "Eve Awakening - Beyond 2012". Volgens de Maya-kalender eindigt een belangrijke periode in de geschiedenis op 21 december 2012. Deze CD kijkt naar wat er na die datum gaat gebeuren. De muziek viert het begin van een nieuwe tijdperk.

22 april 2012

 

Op 22 april 2012 besteedt Time Trek aandacht het album "In The Wake "van de Amerikaanse componiste en pianiste Ann Sweeten. Ook met de pianostukken op dit nieuwe album probeert ze weer positieve gevoelens op te roepen bij de luisteraar, en waar mogelijk, die aan te zetten tot overpeinsingen.

15 april 2012

 

Op 15 april 2012 besteedt Time Trek aandacht het album "Lucid Dreams" van de Amerikaanse componist Arturo Mayorga. Voor dit project heeft hij niet alleen alle muziek gecomponeerd, maar ook alle instrumenten georkestreerd. Dat maakte het hele opnameproces tot een aangename ervaring.

.

8 april 2012

 

Op 8 april 2012 besteedt Time Trek aandacht het album "The Piano Dreamer" van de Nederlandse pianist en componist Jan Mulder. Misschien is de muziek van Jan Mulder niet helemaal new-age-muziek, maar het is wel rustige, romantische, instrumentale muziek. Soms bewerkt hij klassieke melodieŽn en soms maakt hij eigen composities.

1 april 2012

 

Op 1 april 2012 besteedt Time Trek aandacht het album "Time" van de Canadese pianist Michael Logozar. Op dit album staan 10 orginele composities voor solo-piano. Er klinken allerlei stemmingen in de nummers door, Toch is er altijd sprake van vloeidende en elegante muziek.

25 maart 2012

 

Op 25 maart 2012 besteedt Time Trek aandacht het album "Dawn of Peace" van de Amerikaanse componiste en pianiste Lynn Yew Evers. Deze CD is een aangename mix van harmonische en melodieuze composities. Het is muziek die de ziel tot rust brengt. Ieder nummer op dit album zit vol vrede en ontspanning.

18 maart 2012

 

Op 18 maart 2012 besteedt Time Trek aandacht het album "Wires Rosewood & Roots" van de Canadese gitarist Bob Ardern. Hij onschrijft zijn muziek als aangenaam, onderhoudend en rustgevend. Het album is een soort soundtrack die je helpt wat ontspanning te brengen in onze drukke en hectische levens.

11 maart 2012

 

Op 11 maart 2012 besteedt Time Trek aandacht het album "Hope Returns" van de Amerikaanse gitarist Frank Smith. De CD staat vol rustgevend instrumentale akoestische gitaarmuziek. Het zijn eigen composities. Het zijn de favorieten van het publiek bij zijn optredens.

4 maart 2012

 

Op 4 maart 2012 besteedt Time Trek aandacht het album "Enchanted Piano" van de Amerikaanse pianist en componist Kevin Kern. Dit album is een soort dankbetuiging aan zijn vele fans. Hij heeft door de jaren heen heel veel reacties op zijn muziek gehad. Zijn composities gaven vreugde, kracht en troost voor veel luisteraars.

26 februari 2012

 

Op 26 februari 2012 besteedt Time Trek aandacht het album "The Slow Dance of Time" van de Amerikaanse gitarist en componist Tom Caufield. Dit album is een soort reactie van Caufield op de wereld om hem heen. Het is nooit meer stil. Er altijd geluid, lawaai, gepraat om ons heen. Hij wil terug naar vredige en rustgevende muziek die tot nadenken stemt.

19 februari 2012

 

Op 19 februari 2012 besteedt Time Trek aandacht het album "The Landing" van de Spaanse componist en muzikant David Clavijo. Hij maakt new-age, ambient en chill out muziek. In zijn composities combineert hij elementen uit allerlei culturen met akoestische instrumenten en synthetische landschappen.

12 februari 2012

 

Op 12 februari 2012 besteedt Time Trek aandacht het album "Solitary Treasures"van de Amerikaanse zangeres Darlene Koldenhoven. Het album is een mengels van klassieke stukken, romantische ballades, popmuziek en wereldmuziek. En in de zang van Darlene Koldenhoven kun je passie, drama, intrige, liefde, verlangen en hoop horen.

5 februari 2012

 

Op 5 februari 2012 besteedt Time Trek aandacht het album "August" van de Amerikaanse componiste en pianiste Amy Lauren. Het album is een soort reis door het zomerseizoen. Er staan prachtige ballades op, maar ook stukken die tot nadenken stemmen. En zo kunt u luisteren naar en ontsnappen in de beelden, geluiden en emoties van een mooie zomer.

29 januari 2012

 

Op 29 januari 2012 besteedt Time Trek aandacht het album "Peaceful Journey" van de Noorse new-age-artiest Tron Syversen. Hij maakt echte tradiotionele new-age-muziek. Er is een hoofdrol voor piano en keyboard. Daaraan voegt hij begeleiding toe van gitaar, cello, viool, fluit en Engelse hoorn. Dat levertmuziek die ontspannend, helend, meditatief, vredig en melodieus is.

22 januari 2012

 

Op 22 januari 2012 besteedt Time Trek aandacht het album "Heavy as a Feather" van de Amerikaanse pianiste en componiste Kathryn Kaye. Op de CD staan allemaal eigen composities. Die klinken melodieus, emotioneel en eigentijds, en soms meditatief. Ideale muziek dus om uw stress bij kwijt te raken en uw geest leeg te maken.

15 januari 2012

 

Op 15 januari 2012 besteedt Time Trek aandacht het album "A New Horizon" van de Spaanse gitarist en componist Jose Luis Serrano Esteban.Het album bevat 16 stukken voor gitaar. De stijl van deze stukken varieert bijna klassiek naar elektronische rock muziek.

8 januari 2012

 

Op 8 januari 2012 besteedt Time Trek aandacht het album "Winter Poem" van de Noors-Ierse groep Secret Garden. Ook op dit album weet de groep weer een aangename en ontspannende sfeer te creŽren. De muziek is vaak wat romantisch, met daarin toegevoegd een vleugje Keltische muziek of Noorse volksmuziek.

1 januari 2012

 

Het is 1 januari 2012. Op deze eerste dag van het nieuwe jaar krijgen alle luisteraars de beste wensen voor een aangenaam en ontspannend jaar. Vandaag krijgen we nog even terug naar het voorgaande jaar. U krijgt de mooiste stukken muziek te horen uit 2011.

Thema's

Copyright (C) Jelke Bethlehem