www.TimeTrek.nl

 
       Startpagina   Muziek   Artiesten   Labels   Playlists   Weekthema's

Asher Quinn

 

Albums:

Open Secret (1987)
Mystic Heart (1989)
Wings of Fire (1990)
Love is the Only Prayer (1997)
Music for Love (1999)
Silent Night (2004)
East of East (2005)

Asha (Sanskriet voor hoop) was de artiestennaam voor Denis Quinn. Hij werd in 1952 in Londen geboren. Al heel jong toonde hij belangstelling voor muziek. Hij leerde zichzelf pianospelen. Hij wilde geen les hebben. GeÔnspireerd door Bod Dylan, The Beatles en The Rolling Stones leerde hij later ook gitaarspelen.

De composities van Asha bevatten elementen uit verschillende muziekgenres: folkmuziek, barokmuziek, rockmuziek, soefimuziek en Hebreeuwse muziek. De sfeer van zijn muziek is vaak mystisch, ontroerend, gepassioneerd en devoot.

In 2004 heeft Asha zijn naam veranderd in Asher Quinn. Hij heeft een diepe belangstelling voor de manier van leven van de Soefi's. Hij is een praktizerend psychotherapeut en Shiatsu-masseur.

Meer informatie over Asher Quinn: www.AsherQuinn.nl.

Karunesh

 

Albums:

Sounds of the Heart (1987)
Colours of Light (1987)
Sky's Beyond (1989)
Heart Symphony (1991)
Heart Chakra Meditation(1992)
Secrets of Life (1995)
Zen Breakfast (2001)

Karunesh werd in 1956 in Keulen geboren. Zijn echte naam is Bruno Reuter.Op jonge leeftijd hiled hij zich al met muziek bezig. Hij speelde trompet en zong in een kinderkoor.

Na zijn middelbare schoolopleiding koos hij voor een opleiding tot grafisch ontwerper. Door een ernstig motorongeluk werd hij geconfronteerd met de tijdigheid van het bestaan. Hij raakte geÔnteresseerd in oosterse religies, las esotherische en filosofische boeken en beoefende meditatie en yoga.

In 1979 reisde hij naar het Indiase Poona en ontmoette daar de spirituele leraar Bhagwan. Dez gaf hem de naam Karunesh. Na zijn terugkeer uit India woonde Karunesh vier jaar lang in een Bhagwan-gemeenschap in Hamburg. Daar ontdekte hij de vele mogelijkheden van de synthesizer.Zijn eerste CD's "Sound of the Heart" en "Colours of Light" kwamen uit in 1987.

In 1991 verhuisde Karunesh naar het Hawaiaanse eiland Maui. Daar woont hij tegenwoordige. De tropische schoonheid van het eiland is een bron van inspiratie voor hem. En goed voorbeeld daarvan is de CD "Secrets of Life" uit 1995.

Meer informatie over Karunesh: www.realmusic.com/a_karunesh.htm.

John Kerr

 

Albums:

Cathedral (1983)
Colours of Light (1987)
Norland (1992)
Castles in the Sky (1993)
Imminent shadow (1995)
Imminent sunshine (1995)
Amid the Angels (1996)
Life on Earth (1997)
Gentle Angels (1999)
Out of the Blue (2000)

John Kerr werd in 1948 geboren in Swindon in Engeland.Hij volgde een opleiding tot grafisch ontwerper. Hij was ook een aantal jaren werkzaam als grafisch ontwerper. De hoesjes van zijn CD's ontwerpt hij nog steeds zelf.

In 1978 emigreert John Kerr naar Nederland. Hij koopt een synthesizer en begint aan een muzikale carriŽre. In 1983 verschijnt zijn eerste CD "Cathedral". Zijn composities kunnen het beste worden omschreven als symfonische synthesizermuziek. John Kerr laat zich inspireren door het werk van Pink Floyd, Kitaro en Vangelis, maar ontwikkelt toch een geheel eigen stijl.

Hij heeft succes in Duitsland. Zijn CD "Norland" wordt in 1992 door het WDR uitgeroepen tot beste CD van het jaar, en hijzelf tot beste artiest van 1992.

Een hoogtepunt is zijn live optreden op het New Age Muziek Festival in 's-Heerenberg in 1996. Dat optreden is vastgelegd op de CD "Amid the Angels".

Ook in 1996 wordt John Kerr getroffen door een zware hartaanval. Hij moet een aantal malen worden gereanimeerd, maar hij komt er weer bovenop. Hij verwerkt zijn ervaring uit die periode in het album "Life on Earth".

Meer informatie over John Kerr: www.JohnKerr.nl.

Kitaro

 

Albums:

Oasis (1979)
Silk Road 1, 2 en 3 (1980-1981)
Silver Cloud (1984)
Kojiki (1990)
Thinking of you (1999)

Kitaro werd in 1953 geboren als Masanori Takahasi. Hij komt iuit een eenvoudig boerengezin dat het Shinto-geloof aanhing. Hij groeit op in eentraditioneel Japanse cultuur die steeds meer bloot staat aan westerse invloeden.

Op de middelbare school leert Kitaro zichzelf spelen op de elektrische gitaar. Hij formeert ook zijn eerste band onder de naam Albatross. In 1970 gaat hij over van gitaar op keyboard. En hij formeert een nieuwe band: The Far East Family Band. De band brengt vier progressieve rock-CD's uit.

In 1972 bezoekt Kiatro Europa. Hij ontmoet de synthesizer-virtuoos Klaus Schulze. Kitaro ontdekt dan de ongekende mogelijkheden van de synthesizer. Dat betekent zijn overgang naar de New Age muziek.

Kitaro reist door India, Tibet, Nepal en Thailand, en ontwikkelt een diepgaande belangstelling voor yoga, meditatie en Zen-boedhisme. Hier komende de Oosterse elementen vandaan die in zijn latere composities zijn terug te vinden.

Het eerste internationale succes van Kitaro dateert uit 1979. Toen bracht hij in Duitsland de CD Oasis uit. De doorbraak komt een jaar later met de Silk Road Suite. De muziek is gecomponeerd als soundtrack bij een Japanse TV-documentaire over de zijde-route, de historische handelsroute tussen Europa (Rome) en China.

Meer informatie over Kitaro: www.domo.com/Kitaro

.

Mike Rowland

 

Albums:

The Fairy Ring (1982)
Silver Wings (1985)
Titania (1987)
The Brighter side (1992)
The Land of Hopes and Dreams (2000)
Arc-enCiel: The Healing (2001)

Mike Rowland is in 1958 in Londen geboren. Hij leert al jong spelen op piano en orgels. Als hij 12 jaar is, schrijft hij zijn eerste popsongs.

Mik Rowland gaat zich pas interesseren in Nwe Age muziek als hij een bijzondering ervaring heeft. Tijdens een wandeling door een bos in de buurt van Stanstead hoort hij plotseling ergens vandaan muziek van een bijna onewereldse schoonheid. Hij gaat vlug naar huis en speelt de muziek na en legt die met gebrekkige middelen op een bandrecorder vast. Zo ontstaat in 1982 het album "The Fairy Ring".

Mike Rowland is afkeurig van grote platenmaatschappijen en neemt daarom de distributie van zijn cassettebandjes helemaal in eigen hand.

De muziek van Mike Rowland is dromerig, harmonieus en ontspannend. De warme, en soms bedriegelijk eenvoudige melodieŽn scheppen voor de luisteraar een sfeer waarin ruimte is voor ontroering en zeer persoonlijke belevingen.

Meer informatie over Mike Rowland: www.mikerowland.co.uk

.

Guy Sweens

 

Albums:

The Passion for Music (2003)
Gaya of Wisdom (2005)

Guy Sweens is in 1971 in Maastricht geboren. Al vanaf jonge leeftijd had hij belangstelling voor muziek, en dat was zowel popmuziek als klassieke muziek.

Na zijn 16-de jaar begon Guy Sweens zich bezig te houden met het re(mixen) van bestaande muziek. Daarvoor bouwde hij in huis zijn eigen studio. Veel werk van hem is uitgezonden door het Belgische radiostation Maasvallei Radio.

In de negentiger jaren raakte hij een beetje uitgekeken op het mixen van bestaande muziek. Vanaf 1993 begon hij eigen composities te maken. En die pasten in de New Age muziek. Dat genre gaf hem meer artistieke vrijheid voor zijn composities.

In 2003 begon hij zijn eigen muzieklabel Rivendel Records Limited en daarop bracht hij zijn eerste album uit. Dat was "The Passion for Music". In 2005 werd Guy Sweens een professionele componist & producer. In dat jaar won hij ook de talentenwedstrijd van het bekende Engelse muzieklabel MG Music. Als gevolg daarvan kon hij zijn tweede album uitbrengen bij dat label. De naam van zijn tweede album was "Gaya of Wisdom".

Meer informatie over Guy Sweens: www.guysweens.com.

Artiesten

  Asher Quinn
  Karunesh
  John Kerr
  Kitaro
  Mike Rowland
  Guy Sweens

Copyright (C) Jelke Bethlehem