www.TimeTrek.nl

 
       Startpagina   Muziek   Artiesten   Labels   Playlists   Weekthema's

Welkom bij Time Trek

Time Trek was een programma van Radio Rijnwoude. Het programma nam u mee op een ontspannende reis door de wereld van de New Age muziek.Time Trek werd iedere zondagavond uitgezonden van 22.00 uur tot 23.00 uur. Het programma werd samengesteld en gepresenteerd door Jelke Bethlehem.

Wat is New Age muziek

New Age muziek is muziek om naar te luisteren. De muziek heeft een positieve uitwerking op de luisteraar. Er is New Age muziek die rust en ontspanning brengt, maar er is ook New Age muziek die activeert en nieuwe energie geeft. New Age muziek kan worden gebruikt als hulpmiddel bij meditatie and therapeutische behandelingen. New Age muziek kan ook een nuttig effect hebben als achtergrondmuziek bij werk en studie. Maar New Age muziek is gewoon ook lekker om naar te luisteren. Klik hieronder voor meer informatie over wat New Age muziek precies is.
 New Age muziek

Thema van de week

 

Laatste uitzending van Time Trek!
Op zondag 30 december 2012 kon u luisteren naar de laatste aflevering van Timetrek. Radio Rijnwoude stopte met uitzenden. De omroep fuseerde met de omroepen van Alphen en Boskoop. De nieuwe omroep zendt Timetrek niet uit. Presentator en samensteller Jelke Bethlehem bedankt u voor het luisteren. Het ga u goed!

Oreade Music Concert op 16 april 2011

 

Ter gelegenheid van haar 25-jarig jubileum organiseert Oreade Music een uniek concert met een groot aantal bekende artiesten zoals Mike Rowland, Chris Michell, Alberto Grollo, Capitanata, Sangit Om, Alain Eskinasi (Brainscapes) en Joshua Samson.

Het concert wordt gehouden op zaterdag 16 april 2011 in Den Haag in het voormalige PTT-complex aan de Binckhorstlaan 36 dat nu bestaat uit vier gebouwen die bedrijven huisvesten op het gebied van o.a. kunst en educatie.

Kaarten voor dit unieke evenement zijn verkrijgbaar via de website van Oreade:
www.oreade.com.

Het beste van 2009

In de uitzending van Time Trek op zondag 27 december 2009 wordt de mooiste muziek uit het jaar 2009 gedraaid. Luisteraars hebben meegeholpen met het samenstellen van deze lijst. Ze hebben via de website van Time Trek hun mooiste muziek geselecteerd. En zo is een top-10 van 2009 ontstaan.
 Het beste van 2009

Het beste van 2008

In de uitzending van Time Trek op zondag 28 december 2008 wordt de mooiste muziek uit het jaar 2008 gedraaid. Luisteraars hebben meegeholpen met het samenstellen van deze lijst. Ze hebben via de website van Time Trek hun mooiste muziek geselecteerd. En zo is een top-10 van 2008 ontstaan.

Klik hieronder om deze lijst te bekijken en korte fragmenten te horen van de gekozen muziek.
 Het beste van 2008

Nieuws: Interview met Guy Sweens

 

Op zondag 23 november 2008 werd de Nederlands new-age-artiest Guy Sweens geïnterviewd over zijn nieuwe CD "Kamaveda". Hij won ooit een door Medwyn Goodall uitgeschreven competitie voor jonge, veelbelovende new-age-artiesten. Meer informatie is te vinden op zijn website:
  www.guysweens.com.

Het beste van 2007

In de uitzending van Time Trek op zondag 30 december 2007 werd de mooiste muziek uit het jaar 2007 gedraaid. Luisteraars hebben meegeholpen met het samenstellen van deze lijst. Ze hebben via de website van Time Trek hun mooiste muziek geselecteerd. En zo is een top-10 van 2007 ontstaan.

Klik hieronder om deze lijst te bekijken en korte fragmenten te horen van de gekozen muziek.
 Het beste van 2007

Nieuws: interview met Silvard

 

Op zondag 7 oktober 2007 wordt de bekende Amerikaanse New Age artiest Silvard geïnterviewd over zijn nieuwe CD "Life is Grand ...". Hij is pianist en componist. Hij staat bekend om zijn 'freeflow' composities. Hij is geboren in Nederland. Meer informatie over is te vinden op:
 www.silvard.com.

Het beste van 2006

In de uitzending van Time Trek op zondag 31 december 2006 werd de mooiste muziek uit het jaar 2006 gedraaid. Luisteraars hebben meegeholpen met het samenstellen van deze lijst. Ze hebben via de website van Time Trek hun mooiste muziek geselecteerd. En zo is een top-10 van 2006 ontstaan.

Klik hieronder om deze lijst te bekijken en korte fragmenten te horen van de gekozen muziek.
 Het beste van 2006

Het beste van 2005

In de uitzending van Time Trek op zondag 1 januari 2006 werd de mooiste muziek uit het jaar 2005 gedraaid. Luisteraars hebben meegeholpen met het samenstellen van deze lijst. Ze hebben via de website van Time Trek hun mooiste muziek geselecteerd. En zo is een top-9 van 2005 ontstaan.

Klik hieronder om deze lijst te bekijken en korte fragmenten te horen van de gekozen muziek.
 Het beste van 2005

Nieuws: interview met Paul Vens

 

Op zondag 11 september 2005 is de Nederlandse New Age artiest Paul Vens geïnterviewd over zijn CD "Open". Hij zingt tijdloze vertelliedjes met begeleiding van rustige, akoestische gitaarklanken en andere instrumenten. Meer informatie over is te vinden op:
 www.paulvens.nl

Nieuws: interview met Asher Quinn

 

Op zondag 17 juli 2005 is de Engelse New Age artiest Asher Quinn geïnterviewd over zijn nieuwe CD "East of East".Deze CD is voor een groot deel in Leiden opgenomen. Hij is daar ook geïnterviewd. Meer informatie is te vinden op zijn website:
 www.asherquinn.nl

Nieuws: Interview met Guy Sweens

 

Op zondag 19 juni 2005 is de Nederlands New Age artiest Guy Sweens geïnterveiwd over zijn nieuwe CD "Gaya of Wisdom". Onlangs won hij een door Medwyn Goodall uitgeschreven competitie voor jonge, veelbelovende New Age artiesten. Meer informatie is te vinden op zijn website:
  www.guysweens.com.

Nieuws: John Kerr te gast in de studio

 

Op zondag 17 februari 2002 was John Kerr te gast in de studio. Hij is een meester op het gebied van symfonische synthesizer muziek. Hij heeft daarmee al verscheidene prijzen gewonnen.Gesprekken werden afgewissel met een aantal van zijn zijn mooie composities. Meer informatie op de website van John Kerr:
  www.JohnKerr.nl.

Radio Rijnwoude

Radio Rijnwoude was publieke lokale omroep van de gemeente Rijnwoude. Die gemeente lag in Zuid-Holland, tussen Leiden en Alphen a/d Rijn. De omroep zond in de ether uit op 106.5 FM en via de kabel op 103.4 FM.

De herkenningsmelodie

De herkenningsmelodie was uiteraard ook een stukje New Age muziek. De muziek komt uit het nummer 'Only for Anne' van John Kerr. Het staat op de CD 'Imminent Sunshine'.

John Kerr is een Engelse New Age artiest die sinds 1978 in Nederland woont. Hij maakt prachtige symfonische synthesizer muziek. Daarom wordt hij wel de Nederlandse Vangelis genoemd.

Podcasts

Een Podcast is een geluids- opname, bijvoorbeeld van dit programma Time Trek. De Podcasts op deze website zijn MP3-bestanden. Door op de naam van een Podcast te klikken, kunt u luisteren naar het desbetreffende geluidsbestand.

  Podcast 1, december 2005
A short English version of the show.

  Podcast 2, december 2006
De beste nummers van 2006.

  Podcast 3, oktober 2007
Aflevering met daarin een interview met Silvard.

Links

 Radio Rijnwoude
 New Age Reporter
 Simply Relax
 Peaceful Radio

Contact

  Jelke Bethlehem

   E-mail

Copyright (C) Jelke Bethlehem